Nyeste

02 november 2012

OREOKAKE!!

Er du glad i sjokolade?
Jeg å! Det er alt for godt. Da Timian ble 1 år i fjor
høst bakte jeg Oreo kake for første gang etter en oppskrift jeg 
fant på internett. Mye lettere enn man tror! (og veldig god!)
Suksess ♥

(dette bildet er funnet på google.com)



Oreo kake

En pk. Philadelphia ost, 225 gram.
2,5 dl melis
2,5 ss sukker
100 gr. smeltet smør
3 pakker Oreo kjeks
1 liten boks kremfløte (3 dl)
1 pose Toro sjokoloademousse
3 dl melk


TRINN 1

Del Oreo kjeksene i 4 like bunker, og ta 1/4 del og knus den i små 
biter. Det holder å knekke de opp med henda.



Legg de knuste kjeksene til side i en bolle. 
(skal brukes senere, halvparten i sjokolademoussen og den 
andre halvparten i Philadelphia ost kremen.)

Resten av oreokjeksene knuses i bittesmå smuler og haes i en
annen bakebolle. Jeg brukte brødpose og kjevle til knusing. 


TRINN 2

Smelt smøret og avkjøl litt. (Lunkent +) og hell det over i bollen
med de bittesmå smulene.
Rør godt sammen, så alle kjeks smuler blir berørt av smøret. 

TRINN 3

Bruk en 24 eller 26 cm rundform med bakepapir i bunn.
Klem kjeks+smør blandingen i bunnen så det blir jevnt og
fint og godt ut i kanten. Dette er nå bunnen på kaken.
Settes i kjøleskap.

TRINN 4

Nå skal du blande Philadelphia osten og melisen i en ny bolle.
Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser. 

TRINN 5

Pisk kremfløten sammen med sukkeret til det blir en fin krem.
Så tar du halvparten av denne kremen og heller det i bollen med
 Philadelphia osten og melisen.(Resten av kremen kan du sette kaldt så lenge)

Hent fram igjen bunnen fra kjøleskapet og hell denne blandingen
over bunnen (Philadelphia osten, melisen, pisket krem med sukker).

TRINN 6


Ta halvparten av de knuste Oreokjeks bitene fra trinn 1 og strø over.
Sett tilbake i kjøleskap, og nå må den stå i ca. 30 minutter.

TRINN 7


Lag sjokolade mousse etter anvisningen på pakken.

TRINN 8


Hell i resten av kjeksbitene fra trinn 1 og rør godt.
Hell dette over kaken og la den stå i kjøleskap i 1 time.

TRINN 9

Da kaken har stått i kjøleskap i 1 time kan du ta den fram og ha 
på resten av kremen fra trinn 5.

Til pynt kan du lage mønster med sjokolade sausen til Freia.




(Bilde fra bursdagen, med Oreokaken øverst på bildet,
og ostekake med bærlokk - oppskrift her)


Håper den faller i smak!

2 kommentarer:

Har du lyst til å legge igjen en kommentar eller en liten hilsen,
så vit at jeg setter veldig stor pris på det ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...