Nyeste

14 juli 2014

LEGOLAND, referat og anbefaling

Tirsdag forrige uke begynte jeg ferie, og onsdag reiste vi til Danmark og legoland. Vi har hatt det veldig fint og unga storkoste seg i parken.
Jeg ville reise dit i fjor også, men med ferie i fellesferien var mannen veldig uenig. Av samme grunn ville han egentlig ikke dit i år heller, men fem dager før ferie-start for min del ble vi enige om legoland likevel. Mest fordi 6 åringen har brukt så mye av ferien sin hittil på legobygging i sitt eget legoland (på hemsen) og det passet jo perfekt i år. Han hadde dessuten store ønsker om å se alle klossene i parken. Samtidig fikk vi jo kombinert det med stena line og barnas båt og da ville det jo bli en skikkelig ferie for barna! 

I legoland var vi innstilt på lange køer og masse folk så vi var på plass kl ti da parken åpnet og slapp veldig lange køer ved billettlukene og til de første attraksjonene. 
Det var hundre grader (føltes sånn) og full sol fra skyfri himmel og vi hadde derfor behov for mange pust i bakken i løpet av dagen. Benker å sitte på fant vi alltid og køene i slush og is-barene var helt overkommelig.
Dessuten var det flere aktiviteter å få kjølt seg ned med, tog, båt og vannsprut! 
Faktisk såpass mange at det er egne "blåse-seg-tør" maskiner i parken.. 




Legoland er jo og forblir vel et fantastisk sted for alle. Liten og stor og selvsagt spesielt for de som er glad i Lego. 
Med vår 6 åring kunne det ikke passet bedre i år. Midt i blinken! 
Vi lot oss alle fire begeistre og fasinere av alle legoklossene. Kunst! 
I følge 6 åringen må de iallefall ha brukt 6 år på å bygge denne parken.. Kanskje enda lengre tid! 






Spesielt kult var det jo ned de store Lego-Chima og Ninjago figurene. 



"Har jeg nok Lego hjemme til å bygge en sånn, mamma?" 

Ellers fikk 6 åringen grave etter gull (stor stas, husker det fra jeg var liten selv), fikk gullet smeltet om og presset til gullpeng. Av indianerne fikk gutta fjær på hodet og ble døpt sterke Bjørn og modige bøffel. Esel-ridning og karuseller som gikk høyt og lavt. Tur med båt, fly og tog og 6 åringen turte til og med å bli med meg i Lego-teknick berg og dalbane. Skummelt og tøft!
Men Lego-Chima kino i 4d med vannsprut og ekte vind ble litt for mye for begge barna. Der inne ble vi ikke lenge. 

Vi skal definitivt feriere mer i Danmark og besøke legoland ved senere anledninger. Kanskje vi velger en annen tid på sommeren enn fellesferien, men som nevnt var det helt overkommelig da også. Området er såpass stort og i følge købarometeret til legoland var nok fredag en av de lurere dagene å reise dit på. 
De mest populære attraksjonene er det lurt å ta den første timen, den siste timen eller midt på dagen da alle spiser lunsj. 

Ungene kom gratis inn siden de er med i BR leker klubben og inngangsprisen for oss store var 309,-. Litt rimeligere enn de fleste parker her til lands. Prisene inni parken var derimot på norsk nivå og kanskje mer enn det å. Skuffende! 
Verdens største legobutikk var også dyr, men lokker med Lego esker som ikke finnes noe annet sted i verden. Enormt utvalg! Og gutta våres valgte seg faktisk ikke Lego, men Chima kostymer


Tøffe! Og allerede rukket å bli velbrukt. 
Konklusjon: legoland er mye likt som da jeg var der som 7 åring, men like flott! 
Noe for enhver smak og nivå og et paradis for Lego entusiaster. 
Jeg synes det er moro med Lego og man får iallefall ikke mindre lyst til å bygge Lego etter et besøk i parken. 
Gutta våres har allerede spurt om å dra dit igjen! Vellykket. 

Åland neste for oss. 
God ferie alle dere! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du lyst til å legge igjen en kommentar eller en liten hilsen,
så vit at jeg setter veldig stor pris på det ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...